R O M Â N I A

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BOTOŞANI

Str. Maxim Gorki nr.6-8 Telefon 0231- 512790, 0231- 511520, Fax 0231-510154; pt_botosani@mpublic.ro

_________________________________________________________________________________________

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului M.D., în vârstă de 54 de ani, din com. Copălău, jud. Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de  „violenţă în familie sub forma tentativei de omor”, „violenţă în familie sub forma lovirilor sau altor violenţe”, „violare de domiciliu” şi „nerespectarea ordinului de protecţie”.

S-a reţinut că, în ziua de 16.12.2022, în jurul orei 20.00, inculpatul a pătruns fără drept în locuinţa concubinei sale, M.F., încălcând ordinul de protecţie emis împotriva sa, i-a aplicat acesteia lovituri cu un cuţit în zona umărului şi a spatelui, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 8-9 de  zile de îngrijiri medicale şi, în cadrul aceluiaşi conflict, i-a agresat şi pe doi dintre copiii persoanei vătămate, care locuiau împreună cu aceasta  .

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.