PARCHETUL DE PE LÂNGĂ  TRIBUNALUL  BOTOȘANI

Str. Maxim Gorki nr. 6-8, Tel. 0231/512790, Fax: 0231/510154 pt_botosani@mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal nr. 4870

 


 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatei B.L.C., în vârstă de 23 de ani, din com. Albești, jud. Botoșani, cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de „violență în familie sub forma omorului” și „violență în familie sub forma tentativei de omor” .

S-a reținut că, în data de 20.08.2023, în jurul orei 23.30, inculpata a aruncat în gol pe cei doi copii minori ai săi, în vârstă de 1, respectiv 2 ani, de la etajul al doilea al unui hotel din mun. Botoșani; în urma impactului cu solul, copilul în vârstă de 1 an a suferit leziuni incompatibile cu viața, iar copilul în vârstă de 2 ani a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 25-30 de zile de îngrijiri medicale și care i-au pus în primejdie viața.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.