PARCHETUL DE PE LÂNGĂ  TRIBUNALUL  BOTOȘANI

Str. Maxim Gorki nr. 6-8, Tel. 0231/512790, Fax: 0231/510154 pt_botosani@mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal nr. 4870

 


 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu a inculpatului G.I.A., în vârstă de 26 de ani, din com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de  „ultraj sub forma tentativei de omor, tentativă de omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

S-a reținut că, în seara de 21.06.2023, în timp ce se afla la domiciliu, în urma unui conflict în trafic, inculpatul a lovit cu un topor metalic, persoana vătămată P.M.S., cauzându-i o plagă tăiată de aproximativ 16 cm la nivelul umărului stâng, leziune pentru vindecarea căreia necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale, iar, ulterior, cu același topor a lovit în zona capului, persoana vătămată A.L., agent șef de poliție în cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Ordine Publică, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu și care se deplasase la domiciliul inculpatului în urma unui apel efectuat prin SNUAU 112, ca urmare a agresării persoanei vătămate P.M.S., cauzându-i un hematom frontal și o plagă scapulară, pentru vindecarea cărora necesită 11-12 zile de îngrijiri medicale. În cursul aceleiași seri, în intervalul orar 19.43 – aproximativ 22.30, după ce a consumat băuturi alcoolice, inculpatul a condus autoturismul personal pe drumurile publice de pe raza comunei Mihai Eminescu, jud. Botoșani, având o alcoolemie de 1,92 g‰.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.