PARCHETUL DE PE LÂNGĂ  TRIBUNALUL  BOTOȘANI

Str. Maxim Gorki nr. 6-8, Tel. 0231/512790, Fax: 0231/510154 pt_botosani@mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal nr. 4870

 


 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului I.A.V., în vârstă de 34 de ani, din com. Mihăileni, jud. Botoșani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de „ tentativă de omor” și “lipsire de libertate în mod ilegal”.

S-a reținut că, în ziua de 12.03.2022, în timp ce se aflau la o petrecere organizată într-o locuință, pe fondul unui conflict spontan generat de consumul de băuturi alcoolice, inculpatul a lovit pers. văt. C.A.V. cu pumnul, picioarele și o lopată la nivelul feței și corpului, după care a înjunghiat-o cu un cuțit la nivelul toracelui posterior, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 24-25 de  zile de îngrijiri medicale, iar ulterior, înarmat cu un cuțit, a interzis persoanelor vătămate P.D., L.S.M., D.D.G., F.T.V. și I.D.A. să părăsească timp de aproximativ 30 de minute încăperea în care se aflau.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.