R O M Â N I A

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BOTOŞANI

Str. Maxim Gorki nr.6-8 Telefon 0231- 512790, 0231- 511520, Fax 0231-510154; pt_botosani@mpublic.ro

_________________________________________________________________________________________

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaţilor R.N. şi C.L., ambii din mun./jud. Botoşani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de  „luare de mită” şi a inculpatului R.N., din oraşul Darabani, jud. Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de  „dare de mită”.

S-a reţinut că, în ziua de 07 aprilie 2022, la sediul unei firme din oraşul Darabani, jud. Botoşani, inculpaţii R.N. şi C.L., funcţionari publici în cadrul A.N.P.C., au primit cu titlu de mită suma de 400 lei, remisă de inculpatul R.N., cu scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiunile de serviciu pe linia respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, respectiv pentru a nu aplica sancţiunile contravenţionale corespunzătoare agentului economic care a fost depistat deţinând mărfuri cu termenul de valabilitate expirat la punctul de lucru.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.