R O M Â N I A

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BOTOŞANI

Str. Maxim Gorki nr.6-8 Telefon 0231- 512790, 0231- 511520, Fax 0231-510154; pt_botosani@mpublic.ro

_________________________________________________________________________________________

 

               Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului L.A., în vârstă de 53 de ani, din mun./jud. Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „violenţă în familie sub forma tentativei la omor calificat” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.
             S-a reţinut că, în ziua de 28.07.2022, în jurul orei 12.00, în timp ce se aflau în loc public, pe fondul unui conflict spontan generat de consumul de alcool, inculpatul l-a ameninţat cu moartea şi l-a fugărit pe fratele său, L.T., care s-a refugiat în curtea unei persoane, loc în care a pătruns şi inculpatul, care l-a lovit de mai multe ori cu un ciocan la nivelul capului şi cu pumnii peste corp, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 7-8 zile de îngrijiri. Acţiunile inculpatului au tulburat ordinea şi liniştea publică.
             Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.