PARCHETUL DE PE LÂNGĂ  TRIBUNALUL  BOTOȘANI

Str. Maxim Gorki nr. 6-8, Tel. 0231/512790, Fax: 0231/510154 pt_botosani@mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal nr. 4870

 


 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului A.P., în vârstă de 30 de ani, din com. Vorniceni, jud. Botoșani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de  „tentativă la omor calificat”.

S-a reținut că, în seara de 14.04.2023, inculpatul a intrat în locuința pers. văt. S.E.D., pe care a înjunghiat-o de câteva ori cu un cuțit în partea anterioară stângă a corpului, până când lama cuțitului s-a rupt și, în aceleași împrejurări, a tăiat-o și pe pers. văt. S.D.E. de două ori la brațul stâng, în zona șoldului stâng și în partea toracală stângă; pers. văt. S.E.D. a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 25-30 zile de îngrijiri medicale, în timp ce pers. văt. S.D.E. a necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.