R O M Â N I A

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BOTOŞANI

Str. Maxim Gorki nr.6-8 Telefon 0231- 512790, 0231- 511520, Fax 0231-510154; pt_botosani@mpublic.ro

_________________________________________________________________________________________

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului B.I., în vârstă de 55 de ani, din mun./jud. Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de  „violenţă în familie sub forma tentativei la omor calificat” şi „ameninţare”.

S-a reţinut că, în ziua de 09.09.2022, în jurul orei 19.30, în timp ce se afla în imobilul unde locuia soţia sa, B.F.V., pe fondul unui conflict spontan legat de acţiunea de divorţ pe care o intentase aceasta, inculpatul a înjunghiat de mai multe ori persoana vătămată cu un cuţit, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 20-22 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa. În cadrul aceluiaşi conflict, inculpatul a ameninţat-o cu moartea şi pe fiica sa minoră, B.A.D.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.