PARCHETUL DE PE LÂNGĂ  TRIBUNALUL  BOTOȘANI

Str. Maxim Gorki nr. 6-8, Tel. 0231/512790, Fax: 0231/510154 pt_botosani@mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal nr. 4870

 


 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului S.M.F., în vârstă de 37 de ani, din com. Ripiceni, jud. Botoșani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de  „omor calificat”, „act sexual cu un minor” și „distrugere”.

S-a reținut că, în noaptea de 03/04.11.2023, inculpatul s-a deplasat la un imobil din loc. Sadoveni, în care se găseau victimele V.P.I., în vârstă de 46 de ani, și fiica acesteia, V.M.D., în vârstă de 14 ani, pe care le-a lovit de mai multe ori în zona capului cu un obiect tăietor-despicător, pe care-l avea asupra sa, iar, pentru a fi sigur că acestea nu supraviețuiesc și pentru a șterge urmele, a incendiat imobilul. În urma leziunilor cauzate și a intoxicației cu monoxid de carbon, ambele victime au decedat.

De asemenea, în perioada mai-octombrie 2023, la diferite intervale de timp, inculpatul a întreținut de cel puțin 4 ori acte sexuale cu minora V.M.D., cunoscând că aceasta nu împlinise 14 ani, iar, în noaptea de 03/04.11.2023, a mai întreținut încă un raport sexual cu aceasta.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.