PARCHETUL DE PE LÂNGĂ  TRIBUNALUL  BOTOȘANI

Str. Maxim Gorki nr. 6-8, Tel. 0231/512790, Fax: 0231/510154 pt_botosani@mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal nr. 4870

 


 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului I.M.D., în vârstă de 31 de ani, și L.E., în vârstă de 48 de ani, ambii din com. Călărași, jud. Botoșani, primul fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de „tentativă la omor calificat”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „lovire sau alte violențe”, iar al doilea cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de „complicitate la tentativă la omor calificat”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „lovire sau alte violențe”.

S-a reținut că, în data de 21.02.2024, în intervalul orar 19.20-19.35, în timp ce se aflau pe terasa unui bar din localitatea de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan, inc. I.M.D. a lovit cu un cuțit persoanele vătămate S.D., M.I.M. și M.C. la nivelul feței și gâtului. În aceleași împrejurări, inc. I.M.D. a lovit la nivelul feței și persoana vătămată S.C. În același timp, inc. L.E. a lovit cu pumnii și picioarele persoanele vătămate înjunghiate și lovite de către celălalt inculpat. Aceste fapte au condus la tulburarea climatului de ordine și siguranță publică.

 

          Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.