PARCHETUL DE PE LÂNGĂ  TRIBUNALUL  BOTOŞANI

Str. Maxim Gorki nr. 6-8, Tel. 0231/512790, Fax: 0231/510154 pt_botosani@mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal nr. 4870

 


 

 

În perioada 27 – 29 mai 2024, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani și a unităților subordonate acestuia, cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul I.P.J. Botoșani – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, s-au desfășurat o serie de activități specifice în cauze având ca obiect infracțiuni de natură economică, după cum urmează:

•             La data de 27 mai 2024 au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, efectuându-se percheziții la sediul unei societăți comerciale și la 4 locuințe private, situate pe raza municipiului Dorohoi și a comunei Șendriceni, jud. Botoșani, în cadrul cercetărilor desfășurate într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani având ca obiect infracțiunea de „obținere ilegală de fonduri”. În urma acestor acțiuni s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului judiciar asupra unui imobil, au fost indisponibilizate 3 utilaje industriale, au fost ridicate băuturi alcoolice pentru care nu existau documente legale de proveniență, precum și o serie de documente, în vederea continuării cercetărilor.

•             La data de 28 mai 2024 au fost puse în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, efectuându-se percheziții la imobile de pe raza comunelor Ripiceni și Drăgușeni, jud. Botoșani, în cadrul cercetărilor desfășurate într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni având ca obiect infracțiunea de „contrabandă”.

•             La data de 29 mai 2024 au fost puse în executare 9 mandate de percheziție domiciliară, efectuându-se percheziții la imobile de pe raza comunelor Vorniceni, Românești, Tudora și Curtești, jud. Botoșani, în cadrul cercetărilor desfășurate într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani având ca obiect infracțiuni de „contrabandă”.

În urma perchezițiilor efectuate în dosarele în care se fac cercetări cu privire la infracțiuni de „contrabandă” au fost ridicate diferite cantități de țigări, în vederea confiscării.

 În toate cauze menționate cercetările continuă, cu respectarea tuturor drepturilor procesuale ale persoanelor vizate.